top of page
  • Foto van schrijverCarla

Torsk med äggsås = Kabeljauw met eisaus!

De smaak van mijn herinnering, of juist van mijn verlangen!

Ik vond het wat verhuizen naar een land waar ik me nog nooit in verdiept had. 21 jaar en een beetje kennis van de Engelse taal, had daarom ook de Zweedse taal binnen een korte tijd onder de knie. Nu vind ik het geweldig het heeft mijn leven enorm berijkt!!

Het eten en de tradities, feestjes waar lekker gegeten werd vond ik een geweldige ontdekking. Naar het bos om paddenstoelen te plukken of in het voorjaar brandnetels om soep van te koken. Ook de momenten om samen bosbessen te plukken en een smulpaj = kruimeltaart van te bakken. En dat samen met de kinderen op te eten. Elke dag te Zwemmen in het meer.

De mogelijkheden die zo’n meer bieden, een keer zwom er een Eland over het meer om bij ons aan land te gaan. Zweden is voor mij heel bijzonder.

Dit is dan ook weer zo’n lekker gerecht!

Nodig:

8 ons kabeljauw

3 eetlepels boter

3 hard gekookte eieren

6 takjes peterselie

4 eetlepels meel

2 dl kookroom

Zout/ peper

Zet oven op 200 graden

Snij vis in 4 moten en verpak de kabeljauw met beetje peper en zout in bakpapier. Doe dit paket in de oven 15 min een beetje afhangend van hoe dik stuk kabeljauw je hebt!

Smelt de boter in een steelpan en doe daar de meel bij, dan kookroom en nog wat melk als saus te dik word. Goed roeren, haal van vuur en doe de gehakte peterselie en geprakte ei bij de saus.

Serveer met gekookte wortel & aardappels, doe saus over de vis.

Smaak af met wat zout en peper!

Smaklig måltid.

“Lurpak is hele fijne boter, daar werk ik graag mee omdat hij ambachtelijk is en bijna geen water bevat”

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uit eten!

Comments


bottom of page