top of page
20201121_091744981_iOS.heic

Over Carla's bakkerij

De haven van Scheveningen verandert. Wat vroeger een bruisende vissersgemeenschap was, wordt een toevluchtsoord voor zeilliefhebbers en toeristen. Het voormalige terrein van Norfolk is omgetoverd tot een gloednieuwe wijk. En met nieuwe woningen komt ook de vraag naar vrije tijd en gastvrijheid, maar voorlopig moet je nog moeite doen om die te vinden.

 

Verscholen aan de achterkant van Werf70 vind je onze bakkerij en winkel, waar Carla een 'Taste of Scandinavia' verkoopt: Zweeds brood, torpedo, zuurdesem, rabarbercake, citroencake, Piroger-gebak en andere (ook niet-Zweedse) goederen.

Alleen al onze kanelbulle (kaneelbollen) zijn een bezoek waard. Ook hebben we verschillende taarten en broodsoorten. Als je de 'trakteer jezelf'-filosofie volgt en je kent het Zweedse concept van fika, dan is deze plek iets voor jou.

 

Carla is vol positieve energie - kan ook het gevolg zijn van haar dagelijkse zwemmen in de Noordzee verderop. Haar passie voor goed, smaakvol eten is duidelijk als ze beschrijft wat ze deze dag te bieden heeft. Niet alleen brood of gebakken producten: ik heb jam, augurken, muesli en blikjes Zweeds bier gezien. Ze deelt ook recepten op haar blog, voor alle fijnproevers die er zijn.

Over Carla

Toen ik als 21-jarige in Zweden terecht kwam ging mijn wereld op het gebied van eten open. Het was een waar feest, zoveel lekkere dingen heb ik daar gegeten en gemaakt. Ik ben in mijn werk altijd bezig geweest met voeding en schrijf en ontwikkel recepten.

Mijn loopbaan in vogelvlucht:
1961 Geboren te Utrecht
1984- 2004 In Zweden gewoond en gewerkt
1986-1989 Opleiding tot kleermaker in Zweden
1989- 1993 Krakel Spektakel; ontwerpen en produceren van kinderkleding.
1993- 1997 Directeur Rådhus restaurangen Borås
1997- 2003 Eigenaar Paus Tempo Swing Café & Nachtclub.
2004- 2009 Broodnodig Utrecht; bakkerij en café Utrecht.
2009- 2012 Concept & Smaak ontwikkelaar; Carla’s Smaak
2012-2019 Carla’s Conditorie Utrecht (achter de Dom).
2019- Heden Carla’s Smaak kaneelbollenfabriek en bakkerij op de Hellingweg Scheveningen.

Knipsel.JPG
Catering smörgåstårta.JPG

Catering

Ook voor uw Scandinavische catering bent U bij Carla's Smaak aan het juiste adres.

Van taarten en kaneelbollen, tot een uitgebreide, traditionele Zweedse lunch. Bel of mail gerust met Carla voor de vele mogelijkheden.

En als je geluk hebt, komt Carla haar fantastische "1 meter lange Smörgåstårta" persoonlijk bij je afleveren!

bottom of page