top of page

Nanana’s Kitchen

Eurice werd 9 jaar geleden aan mij voorgesteld door mijn lieve vriendin Emelie Meijer. Emelie woont nu weer in Afrika en Eurice en ik missen haar. Met Emelie wilde ik altijd een kookboek schrijven, We hadden een dinsdag middagje voor onzelf. We kookte schreven het op etc. etc. onze ambities waren er wel maar daar bleef het ook bij. (Mis je in de keuken liefje.)


Nu terug naar Eurice.

Toen ik Norvolk ging starten en nadat Eurice jaren voor mij heeft gewerkt in Utrecht zij ze dat ze gewoon weer voor me wilde werken. "Lekker bakken zei ze dan" Eurice woont in Houten en komt nu dus elke week hier heen om de sterren van de hemel te bakken. We hebben afgesproken dat we om de beurt zouden koken. En het is altijd weer een verrassing wat ze mee neemt.

Deze week had ze quich bij zich, en salade met als voorafje een soepje met ballen. Heerlijk en als je dan vraagt wat is het? " zegt ze oei oei ik doe maar wat"! Nou dat doet ze goed. Ik heb enorm veel bewondering dat ze elke week van alles met zich mee sleept om 2 daagjes te komen bakken en voor ons om de week kookt.

Zo ziet het eruit ik kon het niet laten het te fotograferen.

Eurice komt oorspronkelijk uit Mozambique

En woont met haar familie in Houten. Toen ze 9 jaar geleden bij mij begon heb ik haar geleerd hoe je moet bakken. Niet dat ik daar voor geleerd had maar gewoon omdat ik het heel erg leuk vind om door te geven wat ik kan. Autodidact zeg ik altijd dat ik ben🤭

En nu staat ze hier dus elke week, wij zijn er super blij mee.Quiche zag er zo uit en was verrukkelijk!

Zelfs de bakjes zijn prachtig, die heeft ze iemand in Mozambique laten maken.

Ik zal haar snel vragen of ze een lekker recept met ons wil delen. Nanana's kitchen kookt vaak voor markten en festivals maar ook om bij haar in Houten af te halen. Volg haar!


Gisteren heeft ze ook deze sinaasappeltulband gemaakt. Deze is te koop bij ons per plakje maar ook altijd te bestellen als heel.


Wat ik zo geweldig leuk en fijn vind is dat ze lekker haar eigen gang gaat en dat ze het zo enorm naar haar zin heeft.

Hier nog 2 mooie taarten die je bij ons kan eten maar ook altijd kan bestellen voor een mooie gelegenheid!


Aardbeien slagroom taart met vers fruit!Chocolade mousetaart met pannacotta.


Norvolk Scheveningen is echt een super leuke plek om samen te werken Eurice en ik weet zeker dat je dat ook vind.

Dank aan Emelie die ons ooit aan elkaar voor heeft gesteld.

Binnen kort komt er ook nog een andere vriendin van mij haar naam is Holly Davis

Oorspronkelijk komt ze uit UK maar woont al jaren in Sydney, waar ze is beland na dat ze de halve wereld heeft over gezworven. Ze is kookboeken schrijfster en geeft workshops in Nov. gaat ze dat bij Norvolk doen!

Tot snel


Carla

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page