top of page
  • Foto van schrijverCarla

Citroen kip

Oooooo wat kan je toch veel lekkers maken. Zoals bijvoorbeeld kip gekookt in citroen, jeetje wat hebben we toen zitten smullen.

Citroen kip vindt je terug in vele keukens, Spaans Marokkaans of Italiaans je kan het zo gek niet bedenken of een land heeft een Citroen kip. Dat is nou ook wat ik zo leuk vind aan de wereld keuken. En oooo wat zijn we toch patriottisch. Iets komt uit dat land waar je het voor het eerst geproefd hebt. En dan… Ja dan ineens ondervind je dat een Zeeuwse bolus best wel op een kaneelbroodje lijkt. En gehakt ballen (Zweedse gehakt ballen) wel nee. Spaanse Mexicaanse etc. etc. Ik blijf het leuk vinden om keukens met elkaar te combineren maar vooral smaken zijn voor mij belangrijk.

Iemand kwam in m’n bakkerij en zei dat ze daar en daar zulke overheerlijke Citroen kip hadden maar dat hij bijna altijd uitverkocht is. En ja hoor ook toen ik hem wel eens wilde proeven! Maar mijn smaakpapillen waren wakker geschut, nou dan kruip ik gewoon lekker zelf achter de blauwe vlammen. Ja ja absurt maar wij hebben nog steeds een gasstel!!!🔥🔥🔥

Dus ik bij mijn nieuwe lievelingsslager Stijlslager op de Goudsbloemlaan

Lekker wat mooie kipdijtjes gekocht.

Nodig:

500 gram kipdijfile

2 prei

2 sereh

2 citroenen

10 kleine aardappels

Klein pakje kokosmelk

Broccoli

Snij de kip in stukjes en bak deze in de olie aan weerskanten bruin.

Doe er de zest en gesneden citroen bij, zo ook de hele gewassen aardappels.

Bak dit tot het een beetje gaar is. Doe er nu de kokos melk bij en wat water.

Snij de prei en de sereh en voeg dit toe aan het stoofpotje. Ik was weer eens lekker lui dus had de aardappels mee gekookt. Dit gaat echt prima.😀

En ik was zo lui dat ik de broccoli boven op de stoof mee heb laten garen. Het word een soort een pans gerecht!

Serveer het in een diep bord nadat je het hebt afgeproefd met zout en peper.

Hmmmm dat was lekker😋

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uit eten!

Comments


bottom of page