top of page
  • Foto van schrijverCarla

Kardemom banaanencake

Een heerlijke ronde cake waar je ook nog je oude bananen in kwijt kan.

In deze Corona tijd moet ik mijzelf bezig houden. En zoals jullie allen weten vind ik bakken erg leuk. Ook zonder mijn gezellige winkeltje in Utrecht vind ik bakken nog steeds fijn. Maar om alles nou zelf op te eten! Tot het grote plezier van mijn buren bak ik dus nog al eens wat.

Ik krijg dan lieve appjes terug en dat stimuleert me dan weer.

De kardemom cake is een Zweedse klassieker!

Nodig:

100 gram boter

200 gram suiker

2 eetlepels grove kardemom

2 eieren

2 theelepels bakpoeder

500 gram meel

3 oude bananen

3 eetlepels parel suiker

2,5 dl melk

Meng het deeg met een handmixer of in de Ankarum assistent. Begin met boter en suiker, doe kardemom erbij de 2 eieren en 2,5 dl melk.

Weeg 500 gram meel doe daar 2 theelepels bakpoeder in. Schil 2 bananen en meng dit alles tot een smeuïg geheel. Doe in ronde vorm ca 24 cm. Ik doe altijd wat papier in de vorm.

Snij de laatste banaan door midden en leg deze op de boven kant, strooi er nog wat cardamom op en de parel suiker. Bakken in 40 min op 175 graden check altijd eerst met een bak pin of hij in het midden gaar is. Laat afkoelen op een rooster!

Je kan als je dat lekker vind nog een rijpe banaan prakken door wat creme fraise en serveer!

Nu smullen maar.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page