top of page
  • Foto van schrijverCarla

Onze biologische slager…

Altijd ja echt altijd word ik blij van nieuwe smaken, iets wat ik nog nooit had gegeten was Salie & Citroen in een worst. Ik woon sinds een tijd in Den Haag nou ja Scheveningen, echt niet slecht hoor. En mijn favo slager woont toevallig ook in ons appartementen complex.

Er komt van alles voorbij, van gezellige duindorpers met hun levens energie tot de wind en de zee. Ik heb het enorm naar m’n zin. In ons gebouw wonen de levens genieters en biologische ambachtelijke slager Ineke & John.

Varkens gehakt met Salie & Citroen. En echt je word gewoon een klein beetje hebberig als je in hun winkel komt.😋 De super lekker worstjes, “of je worst lust” die ze daar verkopen hmmmmm… en ik hou van worst.

Maar die met Salvia & Citroen 🍋 ik vind ze heerlijk. Maar ik wilde vandaag toch iets magerders dus het werd kalfsgehakt🧐 ja ik weet dit doe je niet elke dag. Ik kook ook vaak vegetarisch. Maar als de behoefte er toch is dan ook maar goed.

Kalfs gehakt met Salie & Citroen !

Nodig:

500 gram kalfsgehakt

8 gram salie blaadjes

1 Citroen en schil

1 ei

Beetje paneermeel

Zout

Peper

Pasta

Truffelpasta uit een potje

Ruccola

Gerookte gefermenteerde rode biet

Boen de biologische Citroen goed schoon, haal het schil eraf met een dun schiller. Pers de Citroen uit en hak of snij het schil in dunne reepjes.

Snij de Salie blaadjes ook fijn doe een ei de gehakte schil en Salie bij het gehakt.

En meng dit goed met het citroensap, doe er eetlepel paneermeel bij , wat zout en peper meng alles en maak er ballen van. Worst maken kan natuurlijk ook als je dat goed kan.

Bak de ballen in een koekenpan tot gaar, kook ondertussen de pasta aldente. Giet af doe truffel pasta erdoor en wat Parmezaanse kaas. Serveer op een bord met de kalfsgehakt ballen. Wat ruccola en de gerookte gefermenteerde bietjes. En nu genieten.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uit eten!

Comentários


bottom of page