top of page
  • Foto van schrijverCarla

Witlofsalade

Nu ik zo druk ben met m’n nieuwe uit de hand gelopen hobby, komt er van koken niet zo heel veel. Toch moet er gegeten worden.

Dus wat had ik nog in huis, paar stronken witlof wat eieren. Verse oregano beetje Skyr mosterd olijfolie frambozen azijn en een appeltje.

Snij de bitteren delen uit de witlof, kook wat eitjes. Snij de witlof fijn.

Maak een vinaigrette: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel frambozen azijn, 1/2 theelepel honing en de verse oregano. Roer dit door elkaar.

Snij nu het appeltje in klein blokjes en leg deze ook in de schaal, neem een flinke eetlepel Skyr en een theelepel mosterd. Smaak af met zout en peper. Doe er nu de witlof bij en de in blokjes gesneden ei.

Vlees vind ik lekker maar dan moet het wel mooi en goed vlees zijn. Ik heb dried aged beef gekocht en ingesmeerd met beetje knoflook en African rub!

Even pan heet maken en daar roomboter in laten smelten en bak de beef aan weerskanten lekker bruin.

Om het makkelijk te maken heb ik bij de deli huisgemaakte bearnaise gekocht deze is kwa smaak erg lekker.

Die African rub is echt aan te raden. Super exotische smaken. Ook heerlijk om te gebruiken op vlees als je gaat BBQen!

Eet smakelijk!

Ik beloof dat ik snel weer iets ga koken en dan kom ik bij jullie terug. Het is namelijk toch wel weer iets drukker dan ik had gedacht, maar wel heel leuk. Mijn behoefte om leuke dingen te doen is weer in balans. Ook vind ik de uitdaging om mooi brood te bakken heel erg leuk. Dus als je het nog niet wist ik heb op zaterdag een bakkerijtje geopend.

Hier kan je dus de super lekker kaneel en cardemom broodjes kopen en mijn brood. Dus wees van💙💛💙💛💙 welkom!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uit eten!

Comments


bottom of page